Nuffnang Signboard - Jom Klik

.

Jom Support Saya

Jom Support Saya

Malaysia Job Portal

jawatan kosong kerajaan

Jobs @ JobStreet.com

JobsMalaysia.Info - Jobs in Malaysia | Iklan Jawatan Kosong Kerajaan 2010

Malaysia Career

Jawatan Kosong Swasta

Jawatan Kosong Majlis Daerah dan Perbandaran di Malaysia

Senarai Entri

Post Terkini

Tuesday, December 28, 2010

Bekas isteri mengaku lelaki mirip Ariel

GAMBAR yang disiarkan akhbar Tribun Jabar semalam menunjukkan Sarah Amalia (tengah) duduk di ruang bangunan sebuah mahkamah di Bandung semalam.

BANDUNG - Vokalis kumpulan pop-rock popular Indonesia Peterpan, Ariel (gambar) agak gugup apabila bertemu dengan bekas isterinya, Sarah Amalia semasa perbicaraan kesnya berhubung dakwaan dia mengedarkan klip video lucah di sebuah mahkamah di sini semalam, lapor sebuah akhbar semalam.
Sarah sebelum ini tidak hadir sebanyak dua kali dalam perbicaraan itu melibatkan kes penyebaran beberapa klip video seks yang menampilkan individu mirip Ariel.
Sebaik duduk di kerusi saksi, Sarah sempat memandang Ariel.
Mereka dikurniakan seorang anak perempuan hasil perkahwinan sebelum ini yang berakhir pada Mei 2008.
Ariel kemudian mengalih daripada melihat bekas isterinya itu dengan berbincang dengan peguamnya, Afrian Bondjol.
Semasa keluar dari kamar mahkamah, Sarah tidak menjawab sebarang pertanyaan daripada wartawan.
Dia hanya bertindak mendiamkan diri.
Bagaimanapun, pendakwa raya, Rusmanto SH menyatakan, Sarah menjelaskan bahawa lelaki dalam klip video seks yang dilihatnya mirip Ariel.
Menurut Rusmanto, bekas isteri Ariel itu tidak menonton dua klip video yang menampilkan lelaki mirip penyanyi tersebut sedang melakukan hubungan seks dengan Cut Tari dan seorang wanita mirip Luna Maya.
Pendakwa raya itu berkata, Sarah pernah menonton klip video tersebut semasa dia disoal siasat di ibu pejabat polis sebelum ini.
Ariel dituduh mengedarkan dua klip video itu tetapi dia mengaku tidak bersalah.
Cut Tari yang merupakan seorang pengacara dan pernah menjadi kekasih Ariel pernah menyatakan di mahkamah sama bahawa dia memang melakukan hubungan seks dengan penyanyi itu sekurang-kurangnya tiga kali.
Sementara itu, Ariel mengaku dia menonton perlawanan bola sepak antara Malaysia dengan Indonesia yang berlangsung pada Ahad lalu dari dalam penjara.
"Saya menonton dengan teman-teman di dalam penjara. Awalnya semangat, tapi ketika skuad kalah, saya jadi lemas," katanya ketika ditemui pemberita sebelum kes video seksnya dibicarakan.
Dalam perlawanan tersebut, skuad Indonesia kalah 3-0.
Ariel turut menganggap kekalahan skuad Indonesia itu adalah kerana kurangnya tumpuan para pemain dan sinaran lampu laser ke arah pemain Indonesia. - Agensi

No comments:

Post a Comment