Nuffnang Signboard - Jom Klik

.

Jom Support Saya

Jom Support Saya

Malaysia Job Portal

jawatan kosong kerajaan

Jobs @ JobStreet.com

JobsMalaysia.Info - Jobs in Malaysia | Iklan Jawatan Kosong Kerajaan 2010

Malaysia Career

Jawatan Kosong Swasta

Jawatan Kosong Majlis Daerah dan Perbandaran di Malaysia

Senarai Entri

Post Terkini

Tuesday, April 12, 2011

Buku autobiografi karya Hitler dilelong

MEIN KAMPF ditulis oleh Hitler ketika dipenjarakandi Landsberg, Jerman.

BRUSSELS - Sebuah buku autobiografi edisi terhad, Mein Kampf yang ditulis dan ditandatangan oleh bekas pemimpin Jerman, Adolf Hitler dijangka dilelong pada harga mencecah AS$49,026 (RM148,132), lapor sebuah akhbar semalam.
Buku edisi pertama tersebut menggabungkan elemen autobiografi dan ideologi politik diktator Nazi itu. Mein Kampf ditulis ketika Hitler berada dalam tahanan di Landsberg, Jerman pada 1925 dijangka dilelong pada akhir bulan ini.
Hanya satu buku Mein Kampf dikeluarkan dengan tandatangan Hitler bersama huruf-huruf emas di setiap judul muka suratnya. Ia merupakan salah sebuah buku daripada 20 naskhah edisi terhad. Jumlah keseluruhan buku sama yang diterbitkan cuma 500 naskhah.
Seorang penganalisa, Richard Westwood Brookes dari lelongan Mullocks memberitahu, buku itu menjadi naskhah buku yang paling jarang ditemui.
"Ia merupakan buku edisi terhad Mein Kampf yang sukar diperoleh. Hitler menurunkan tandatangannya, sekali gus membuatkan Mein Kampf sangat berbeza dalam edisi pertamanya.
"Naskhah edisi pertama pada tahun 1925 itu tertera tahun 1925 di atas buku tersebut," jelasnya yang menyamakan penerbitan Mein Kampf seperti buku Harry Porter yang dihasilkan dalam edisi pertama sebanyak 500 salinan.
Buku Mein Kampf yang bertarikh sambutan Krismas tahun 1925 itu didedikasikan kepada Hermann Esser yang merupakan salah seorang pengasas parti Nazi dan turut dipenjarakan di Munich Beer Hall Putsch pada 1923.
Pemerintah Jerman itu dianggap penjenayah paling kejam sepanjang zaman kerana memulakan Perang Dunia Kedua dan menyebabkan kematian berjuta-juta orang terutama golongan Yahudi. - Agensi

1 comment:

  1. Global World Hackers adalah rumah penyelesaian penggodam. kami sangat jenius ketika datang ke penggodaman, pengurus ITC kami tersedia untuk mengendalikan semua pekerjaan hacking anda. Kami menyampaikan kepada pelanggan dengan kadar yang berpatutan dan kelajuan yang hebat. Kami tidak membuang masa dan kadar kejayaan kami dijamin 100%. Perkhidmatan kami termasuk gred Universiti Perubahan Facebook, twitter, IG hack Email hack Yahoo hack Gmail hack Outlook Hack AOL Hack Lap rekod jenayah Bersihkan hutang kad kredit MasterCards / visa kad Akaun bank WU pemindahan Money Gram Pemindahan Kredit Pangkalan data hack dan banyak lagi. Antara perkhidmatan lain yang disesuaikan ... semua ini adalah kadar yang sangat baik. Keputusan dijamin. Hubungi kami di Globalworldhackers@gmail.com

    ReplyDelete